iliescu_lucian_2008.jpgPrimarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu, sustine ca legea privind componenta administratiilor locale este neconstitutionala si va fi atacata de reprezentantii Asociatiei Municipiilor din Romania.

“Pe domnii guvernanti ii intereseaza doar cine trebuie sa iasa din administratie nu si cu cine se mai desfasoara activitatea in acest domeniu si in continuare sunt cresteri salariale la STS, la Curtea Constitutionala. FMI nu cere reduceri de personal in administratie. Aici este autonomie locala”, a declarat marti, in cadrul unei conferinte de presa, primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu.

El spune ca in conformitate cu noile prevederi legale ar avea dreptul la Primaria municipiului Giurgiu doar la 128 de angajati dupa ce o lege anterioara permitea un numar de pana la 247 de angajati si asa insuficient. “Cu 128 de angajati nu mai faci nicio activitate in Primarie, ma surprinde ca primim astfel de indicatii atata timp cat nu guvernul ne da bani pentru a angaja oameni, fiecare conducere de primarie stie de cati angajati are nevoie si cati isi poate permite sa angajeze”, a completat Lucian Iliescu.

Primarul municipiului Giurgiu spune ca si-a luat masuri inca de anul trecut privind reducerea cheltuielilor materiale si de personal si nu a asteptat sa ii spuna altcineva ce sa faca pentru ca a simtit efectele crizei, dar acum nu mai poate face reduceri de personal la nivelul solicitat pentru ca nu ar mai avea cu cine sa isi desfasoare activitatea in administratie. El spune ca si in cadrul Asociatiei Municipiilor din Romania care s-a intrunit in aceste zile s-a dat aviz negativ acestei legi de reducere a personalului din administratie pentru ca este neconstitutionala. AGERPRES