gherghe_constantin_.jpgPrimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, a cerut, miercuri, conducerilor instituţiilor din subordine să prezinte până joi, 5 noiembrie, un regulament de prevenire şi neutralizare a incendiilor în spaţiile publice aglomerate.

Potrivit sursei citate, măsura a fost luată ca urmare a tragediei care a avut loc în Clubul „Colectiv” din Bucureşti, soldată cu zeci de victime, pentru a identifica punctele vulnerabile şi a se evita producerea unor astfel de evenimente.

„Am solicitat administratorilor pieţelor, Direcţiei de impozite şi taxe, Direcţiei Sociale, Serviciului de evidenţă informatizată a populaţiei, stadionului, unităţilor şcolare să-şi reactualizeze planurile de evacuare, să se doteze cu echipamente şi materiale contra incendiilor. De asemenea, am insistat ca toate aceste entităţi să-şi obţină autorizaţiile de funcţionare şi avizele de la pompieri, în cazul în care acestea au fost expirate”, a precizat Gherghe.

Edilul municipiului Drobeta Turnu Severin a mai arătat că pentru unele dintre problemele greu de rezolvat într-o şedinţă extraordinară ce se va convoca până în 6 noiembrie, consilierii locali vor găsi soluţii adecvate, „astfel încât să nu existe riscul producerii unor dezastre – incendii, prăbuşiri de clădiri, alunecări de teren – care să pună în pericol viaţa şi sănătatea cetăţenilor”. AGERPRES