apostu_sorin_mare.jpgPrimarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a primit, miercuri noapte, ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore din partea procurorilor DNA Cluj, sub acuzaţia de luare de mită.

Avocatul primarului, Gheorghiţă Mateuţ, a declarat, la ieşirea din sediul DNA Cluj, că Apostu va fi prezentat joi dimineaţa în instanţă cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 zile. El a adăugat că în acest caz există mai multe persoane învinuite. Avocatul a adăugat că soţia primarului, Monica Apostu, este învinuită în cauză, dar că pe numele ei nu există niciun fel de interdicţii. De asemenea, există şi alte persoane învinuite. “Este posibil să fie chiar mai mult de cinci persoane”, a spus Mateuţ, adăugând că probabil există un denunţător, dar că nu există flagrant. Potrivit lui Gheorghiţă Mateuţ, Sorin Apostu susţine că este nevinovat.

Sorin Apostu este acuzat de DNA că a luat mită 94.000 de euro în schimbul încheierii unor contracte legate de asigurarea parcului auto şi de salubrizare. “În cursul anilor 2009-2011, în schimbul încheierii unor contracte – de asigurare a parcului auto al regiilor subordonate Consiliului local Cluj, respectiv de salubrizare a oraşului – inculpatul Apostu Sorin, în calitatea sa de primar, a pretins şi primit sume de bani totalizând echivalentul în lei a 94.000 de euro. Pentru a se disimula provenienţa şi scopul banilor obţinuţi din actele de corupţie, între firmele care au primit contractele de la primărie şi cabinetul de avocatură al soţiei primarului au fost încheiate contracte de consultanţă juridică fictive, astfel încât sumele de bani au fost încasate prin cabinetul de avocatură al lui Apostu Monica Undina, învinuită în acelaşi dosar”, se precizează într-un comunicat al DNA. În sarcina primarului municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

Soţia primarului municipiului Cluj-Napoca, Monica Apostu, a părăsit, miercuri seară, sediul DNA Cluj, după ce a fost audiată mai multe ore. Monica Apostu, de profesie avocat, şi soţul său, primarul Sorin Apostu, au fost conduşi miercuri la sediul DNA Cluj, după ce mai mulţi procurori au făcut verificări la sediul Primăriei Cluj-Napoca şi la locuinţa edilului. “S-a solicitat verificarea biroului, în prezenţa primarului Sorin Apostu. Suntem abilitaţi să comunicăm că este vorba de un dosar, iar procurorii care se ocupă de caz ne-au specificat că nu avem dreptul legal să oferim niciun fel de alte informaţii pe care nu le deţinem. Prin urmare, toate informaţiile legate de motivul pentru care în acest moment se realizează verificări ale documentelor aflate în biroul primarului trebuie cerute de la Parchet”, a declarat, miercuri, presei, purtătorul de cuvânt al primăriei, Oana Buzatu. AGERPRES