dragu-nicolae.jpgPrimarul municipiului Calarasi, Nicolae Dragu, a fost amendat in urma unui control de fond efectuat de salariati ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Barbu Stirbei” Calarasi, care a vizat serviciile primariei, institutiile publice subordonate acesteia, dar si diversi operatori economici.
In urma acestuia, au fost aplicate 24 de avertismente si o amenda in valoare de 1.000 de lei Consiliului Local al municipiului Calarasi, primarului municipiului si conducatorilor serviciilor subordonate primariei. Principalele deficiente constatate au fost legate de neintocmirea planului de aparare impotriva inundatiilor, a fenomenelor meteorologice periculoase, accidentelor la constructii hidrotehnice si poluarilor accidentale, dar si pentru ca adaposturile de protectie civila din subsolurile unor blocuri erau partial inundate sau aveau iesirea de salvare blocata.

De asemenea, unele adaposturi de protectie civila din subsolurile blocurilor aveau cablurile de alimentare a instalatiilor electrice deconectate de la tabloul central, caile de acces pentru fortele de interventie si de evacuare in caz de incendiu din Bazar Big nu erau intretinute corespunzator, gabaritul acestora fiind redus prin amenajarea de extinderi la spatiile comerciale si prin depozitarea marfurilor.

In plus, cadrele ISU au constatat ca nu erau intocmite Planurile de interventie in caz de incendiu la serviciile subordonate primariei si nu au fost stabilite dispozitii privind organizarea apararii impotriva incendiilor si norme proprii de prevenire. Controlul s-a incheiat cu un exercitiu de alarmare publica, organizat de primarie, la care au participat si forte specializate de interventie de la ISU, Jandarmerie, Politie, Ambulanta si Politia
Comunitara.