scripcaru_george_2008.jpgPrimarul municipiului Brasov, George Scripcaru, a sustinut, intr-o conferinta de presa, ca anul 2009 a fost mai bun decat cel precedent, din punct de vedere al executiei bugetare.

„Ne-am incadrat fix pe estimarile facute comparativ cu anul trecut cand, in luna decembrie, aveam o serie de probleme pentru ca nu aveam lichiditati. In acest an am avut un buget mai mare decat in 2008. Trebuie sa spun ca am primit si finantari consistente de mai multe milioane de euro de la Guvern care au degrevat bugetul local de anumite cofinantari pe proiectele in derulare”, a spus Scripcaru.

In ceea ce priveste proiectele pe anul 2010, primarul a amintit executarea tronsonului trei al ocolitoarei municipiului resedinta de judet, inceperea lucrarilor pentru extinderea domeniului schiabil in Poiana Brasov, finalizarea patinoarului olimpic din parcul Tractorul, inceperea lucrarilor la Bazinul Olimpic, inceperea proiectului de modernizare a Gradinii Zoologice din cartierul Noua. Scripcaru a afirmat ca sunt firme din strainatate care doresc sa investeasca in Brasov si cu care s-au purtat discutii. El a precizat ca pentru anul viitor se impune o reasezare a schemei de personal a aparatului propriu al primariei, dar si a serviciilor subordonate, prin comasarea unor directii, desfiintarea unor posturi la Serviciul de salubritate, reorganizarea centrelor bugetare din sistemul de invatamant.

„Circa 15 – 20% din posturile aparatului propriu al primariei – care cuprinde 387 de persoane – vor fi restructurate. In primul rand, vor fi desfiintate posturile ocupate de pensionari. In schimb, Serviciul Investitii va fi completat, tinand cont de proiectele pentru anul 2010 la care trebuie sa lucram. Vom face echipe ce vor lucra numai la proiecte”, a spus George Scripcaru.

Noua organigrama va fi aprobata in prima sedinta a Consiliului Local de anul viitor. Pe de alta parte, primarul a precizat ca, in acest an, Revelionul din Piata Sfatului nu va cuprinde concerte sau alte spectacole, edilul adresandu-le insa invitatia brasovenilor sa vina in piata, pe 31 decembrie, la ora 24,00, ca sa ciocneasca impreuna un pahar de sampanie si pentru a vedea focul de artificii. AGERPRES