Festivalul Peştelui este titlul unui eveniment de promovare a valorilor şi tradiţiilor locale, care va fi realizat cu fonduri europene şi se va desfăşura la Brăila, prima ediţie fiind programată în luna septembrie, a declarat primarul municipiului, Marian Dragomir.

„Ne-am asociat cu Patronatul Peştelui din România şi vom amenaja o zonă în care toate societăţile prezente la eveniment să poată găti, expune şi comercializa produse din peşte specifice zonelor din care vin. De asemenea, am invitat foarte multe etnii de pe malul Dunării, pentru a prezenta programe artistice. Au fost deja contactate trupa Zdob şi Zdub, care va cânta sâmbătă, 20 septembrie, şi Taraful de la Clejani, care va cânta duminică, 21 septembrie”, a declarat Dragomir.

Festivalul Peştelui se va desfăşura în perioada 17-21 septembrie şi va include spectacole, demonstraţii culinare din partea unor chefi bucătari, mâncăruri de peşte specifice zonei, târguri, expoziţii, workshop-uri, plimbări pe Dunăre şi multe alte acţiuni specifice.

Bugetul festivalului este de 68.000 de euro anual, bani proveniţi 100% din fonduri structurale, prin Programul pentru Pescuit şi Afaceri Maritime 2014 – 2020 – Măsura 2.1 – Revitalizarea şi valorificarea identităţii locale, prin Asociaţia „Grupul Local pentru Promovarea Dezvoltării Integrate a Zonei Pescăreşti a judeţului Brăila”. AGERPRES