portariuc_ovidiu_2013.jpgAnul 2015 va fi, din punct de vedere financiar, cel mai greu din ultimii trei ani pentru municipiul Botoşani, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, primarul Ovidiu Portariuc. Potrivit acestuia, municipalitatea are, în 2015, termene de finalizare a investiţiilor realizate prin proiecte europene, iar acest lucru presupune asigurarea unor contribuţii foarte mari. „Anul 2015 va fi cel mai greu din ultimii trei ani. Avem această provocare de a termina toate proiectele mari în decembrie 2015. Suntem obligaţi de către finanţator”, a afirmat primarul de Botoşani.

Principalul proiect derulat de municipalitate este construcţia parcului regional de agrement Cornişa, cu o valoare de 20 de milioane de euro, din care bugetul local este obligat să susţină 50%.

În 2015, Primăria Botoşani are ca obiectiv şi începerea lucrărilor de construcţie a unui bazin de înot şi a unui spital pentru bolnavii cronici, cu fonduri de la Compania Naţională de Investiţii. Portariuc a anunţat de curând că, din cauza proiectelor mari în derulare, pentru care trebuie asigurată co-finanţarea, municipalitatea nu va începe anul acesta nicio nouă investiţie. AGERPRES