Primarul municipiului Botoşani anunţă că profesorii vor primi integral salariile

flutur_catalin_.jpgPrimarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, a anunţat, marţi, că toate cadrele didactice din municipiu vor beneficia, cel târziu miercuri, de salariile aferente lunii februarie.

Potrivit acestuia, drepturile salariale vor fi achitate integral, iar impozitele şi contribuţiile aferente acestora vor fi achitate în luna aprilie. Plata salariilor pentru luna februarie poate avea loc în condiţiile în care Ministerul Finanţelor Publice a aprobat transferul unei sume de 2,7 milioane de lei din trimestrul III în trimestrul I.

“Noi abia ieri (n.r.- luni) am primit sumele de la Finanţe. Astăzi (marţi – n.r.) am repartizat sumele pe centrele bugetare şi cu recomandarea să achite în primul rând salariile pe carduri, urmând ca accesoriile pentru aceste salarii să le plătim în prima săptămână din aprilie”, a afirmat Flutur. Sindicatele din învăţământ recunosc că măsura autorităţilor din Botoşani este un prim pas spre dezamorsarea stării de nemulţumire a profesorilor.

“Acesta este pasul făcut de autorităţi pentru a debloca situaţia pe care o avem în acest moment în învăţământul botoşănean. Este o soluţie care rezolvă pe moment problema. Bineînţeles că vom lua
măsuri pentru rezolvarea în perioada următoare alocarea de sume pentru asigurarea salariilor pe toată perioada anului”, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Ligii Sindicatelor din Învăţământ, Liviu Axinte. Cadrele didactice din Botoşani au întrerupt activitatea pe 14 februarie, pe fondul neplăţii drepturilor salariale aferente lunii februarie. Autorităţile locale au fost în imposibilitatea de a plăti salariile profesorilor din cauza epuizării resurselor bugetare, ca urmare a achitării către cadrele didactice a unor salarii majorate cu 33%, în baza unor hotărâri judecătoreşti. AGERPRES