Primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, a anunţat că doreşte ca în bugetul pe acest an să fie prinsă achiziţionarea unei staţii moderne de producere a asfaltului, care să devină şi o sursă de venituri, prin vânzarea de asfalt către firmele care vor câştiga licitaţii pe raza administrativă a oraşului.

„Intenţionez să propun Consiliului Local ca, pe bugetul 2021, să existe şi o componentă pentru achiziţionarea unei staţii de asfaltare moderne, a unei instalaţii care să producă undeva între 40 şi 60 de tone de asfalt pe oră, în condiţiile în care cea aflată în dotarea Direcţiei de Servicii Publice este una de ev mediu, îmbătrânită, energofagă, lipsită de randament. Dorim să lucrăm într-un ritm cât mai susţinut, dorim ca veniturile Primăriei municipiului Bistriţa să crească, iar o astfel de staţie de asfaltare cred că este cât se poate de oportună. Ne gândim şi la investiţiile cu bătaie lungă. Bineînţeles, prioritare vor fi străzile din municipiul Bistriţa, aici Direcţia de Servicii Publice va avea de lucru zi lumină şi noaptea, dar evident că intenţionez şi să vindem asfalt către alţi operatori, către alte societăţi private care vor câştiga proceduri în municipiu”, a explicat Turc. Edilul consideră că o astfel de investiţie se poate amortiza „într-un termen destul de scurt”.

Municipiul Bistriţa are în derulare, la această dată, două proiecte cu fonduri europene care presupun modernizarea mai multor străzi şi bulevarde.

Primarul Ioan Turc nu a dorit să dea detalii în plus despre cum va arăta bugetul municipiului Bistriţa în acest an şi despre priorităţile administraţiei locale, menţionând doar că va fi un buget bazat pe investiţii. AGERPRES