Primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, a făcut un apel către cei care doresc să se angajeze în administraţie să se prezinte la concursuri, spunând că sunt specializări pentru care nu se înscriu concurenţi, şi a dat asigurări că toate concursurile sunt organizate corect.

„Fac un apel la toţi bistriţenii care doresc să lucreze în Primăria municipiului Bistriţa, să vină la concursuri. Din păcate, organizăm concursuri pentru specialităţi pentru care avem probleme, suntem descoperiţi – ingineri, de exemplu, sau la Poliţia Locală pe componenta de Disciplina în construcţii – şi nu prea vin concurenţi. Eu ştiu că există în oraş o anumită opinie cu privire la concursuri măsluite, oamenii au un sentiment de deja-vu când aud despre organizarea unor concursuri la primărie, dar ţin să îi asigur că perioada aceea a trecut, că practic toate concursurile care se organizează la Primăria municipiului Bistriţa sunt concursuri corecte, cinstite”, a declarat Turc în cadrul unei conferinţe de presă.

Edilul a adăugat că şi-a avertizat subordonaţii că, la cea mai mică suspiciune că un concurs pentru un post vacant nu este organizat corect, nu va ezita să aplice legea.

„Dacă voi avea cel mai mic indiciu că acest lucru nu se întâmplă într-o anumită situaţie, nu voi ezita să aplicăm legea, pentru că este o faptă penală şi colegii mei ştiu acest lucru, am avut discuţii aplicate”, a spus Ioan Turc.

Primăria municipiului Bistriţa are, în prezent, aproximativ 1.000 de angajaţi. AGERPRES