Primarul municipiului Baia Mare solicită parlamentarilor maramureşeni să susţină finanţarea proiectelor locale

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă că a trimis parlamentarilor USL din Maramureş o scrisoare deschisă prin care le solicită susţinerea unor amendamente la Legea bugetului de stat pe 2014 privind investiţiile din judeţ.

Edilul a spus că le-a reamintit în scrisoarea respectivă de angajamentele pe care le-au luat în faţa electoratului în campanie, dar şi la depunerea jurământului ca parlamentari.

“Solicitarea are ca bază angajamentul parlamentarilor – luat în faţa băimărenilor şi maramureşenilor, anul trecut, pe 9 decembrie, când au depus jurământul şi au ajuns parlamentari ai acestui judeţ – de a susţine proiectele comunităţii băimărene şi maramureşene, de a susţine proiectele autorităţilor locale, în special a administraţiei locale a municipiului Baia Mare. Cred că este şi o chestiune de onoare şi responsabilitate să facă acest lucru în fiecare zi prin activitatea pe care o desfăşoară în Parlamentul României. Am transmis solicitări şi invitaţia de a susţine proiectele atât celor din USL, dar şi celor care sunt în opoziţie, parlamentarilor din PDL, UDMR şi PPDD. Dorinţa noastră este ca parlamentarii, îndeosebi cei din USL, şi în special aşteptarea mea vine dinspre cei care reprezintă comunitatea băimăreană, să susţină câteva amendamente la bugetul de stat pentru proiectele comunităţii băimărene”, a precizat Cherecheş.

El a subliniat că este vorba despre şase proiecte pentru care solicită sprijin parlamentarilor maramureşeni. Proiectele care necesită finanţare de la buget anul viitor se referă la reparaţia unor străzi şi a unui drum de centură, reabilitare unor locuinţe sociale şi instituţii de învăţământ din municipiul Baia Mare. Valoarea acestor investiţii a fost evaluată la aproximativ 59 milioane de lei.

“Cum administraţia locală funcţionează cu o centură de siguranţă pusă, ne-am luat măsuri ca o parte a acestor obiective propuse spre finanţare din bugetul anului 2014 să beneficieze de resursele locale necesare”, a menţionat primarul municipiului Baia Mare. AGERPRES