Primarul municipiului Baia Mare este suspectat de luare de mită, dar anunță că nu va renunţa la candidatură

chereches_catalin1.jpgPrimarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, care a fost ridicat marţi de la sediul primăriei de către procurorii DNA, îi asigură pe cetăţenii oraşului, într-un mesaj postat pe Facebook, că e un “om corect” şi că va merge înainte cu candidatura sa pentru un nou mandat. Edilul a fost ridicat de procurorii DNA în urma unui flagrant şi condus la sediul DNA pentru audieri.

“Îi asigur pe băimăreni şi pe toţi cei care mă cunosc sau au auzit măcar cine este Cătălin Cherecheş, că sunt un om corect.Poate am o singură vină totuşi: sunt prost de bun uneori şi îi ajut pe cine nu ar trebui. Ajut de când mă ştiu pe oricine pot, pe cine are nevoie. Aşa am fost, aşa sunt şi aşa voi rămâne! Am sprijinit şi voi susţine în continuare din resurse proprii cât de mult pot sportul şi cultura, cu atât mai mult cu cât la mijloc este imaginea oraşului nostru. Cu riscul de a păţi ca astăzi când în loc de un ‘mulţumesc’, unii au ales să îmi bage cuţitul în spate, mişeleşte”, susţine în mesaj Cătălin Chercheş, care a fost condus pentru audieri la sediul DNA Baia Mare.

Edilul afirmă că “anumiţi politicieni şi afacerişti” au în această campanie electorală un singur proiect, să îl scoată pe el din cărţi, adăugând că va merge înainte cu candidatura sa pentru Primăria Baia Mare. “Nu mă dau bătut şi cu fruntea sus am să merg înainte! Le mulţumesc tuturor celor care îmi sunt alături. Celor care şi-ar dori să mă vadă în genunchi şi ar face orice pentru asta, am să le spun doar atât: nu mor caii când vor câinii! Ştiu că în această campanie electorală este un singur proiect pe care anumiţi politicieni şi afacerişti îl au: să îl ucidă pe Cherecheş. Dar eu merg înainte în candidatura mea spre un nou mandat de primar, continuând misiunea pe care mi-am asumat-o pentru a face Baia Mare să renască!”, mai spune Cătălin Cherecheş, în postarea de pe reţeaua de socializare.

Primarul municipiului Baia Mare s-a înscris, duminică, în cursa electorală pentru un nou mandat având sprijinul Coaliţiei pentru Baia Mare, formată din UNPR, PNŢCD şi Forumul Democrat German.

Procurorii DNA l-au reținut marți seară pe Cătălin Cherecheș sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, în formă continuată. El va fi prezentat miercuri Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Potrivit unui comunicat al DNA postat pe site-ul instituției, în 2014, Cătălin Cherecheș, în calitate de primar, i-a propus unei persoane, denunțător în cauză, să ocupe o funcție de conducere în cadrul Clubului sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare (FCM Baia Mare), propunere cu care aceasta a fost de acord.

“În continuare, inculpatul Cherecheș i-a promis acesteia sprijin financiar, atât pentru achitarea datoriilor clubului de fotbal, cât și pentru continuarea în bune condiții a activității clubului, cu condiția ca o parte din banii primiți de club să-i fie remiși edilului. Astfel, în baza înțelegerii dintre cei doi, în perioada martie-august 2015, Cherecheș a pretins și a primit de la persoana respectivă suma de 70.000 lei, în mai multe rânduri, direct sau prin intermediar”, susțin procurorii.

DNA precizează că, în perioada imediat următoare, Cătălin Cherecheș, pentru a propune Consiliului local al municipiului Baia Marea susținerea financiară a clubului de fotbal cu suma de 1.000.000 lei/1.200.000 lei, a pretins denunțătorului să cesioneze pe numele unei anumite persoane o societate comercială. AGERPRES