Primarul Municipiului Bacau, Romeo Stavarache, a convocat pe 4 iulie toti reprezentantii firmelor de constructii care deruleaza contracte pentru reabilitarea fatadelor blocurilor din primul lot de 38 de blocuri.
Intrucat in timpul executiei lucrarilor de reabilitare termica a blocurilor au aparut o serie de probleme, constatate atat de angajatii primariei cat si de proprietarii de apartamente, in urma cu trei saptamani edilul bacauan a solicitat constructorilor, prin adrese scrise, remedierea tuturor neconformitatilor reclamate.

In sedinta de pe 4 iulie s-a constatat de catre Executivul Primariei, ca urmare a inspectiilor din teren, remedierea in mare parte a problemelor si s-a comunicat executantilor ca termenul de finalizare a lucrarilor la cele 38 de blocuri este sfarsitul lunii august, termen dupa care se vor percepe penalitati de intarziere.

Pana in prezent, jumatate din cele 38 de blocuri licitate si contractate de Primaria Municipiului Bacau au fost finalizate sau sunt in curs de finalizare, restul fiind in diferite faze de executie.

Actualul Executiv al Primariei Bacau si-a propus ca in urmatorii ani sa reabiliteze termic toate blocurile din municipiul Bacau, urmatatoarea etapa fiind reabilitarea a inca 31 de blocuri. Astfel, in data de 3 septembrie 2008 va avea loc licitatia de executie pentru 31 de blocuri incluse in programul national de reabilitare termica, executia realizandu-se cu fonduri de la bugetul de stat si bugetul local.

Lucrarile de izolare termica vor consta in izolarea termica a peretilor exteriori, a planseului peste ultimul nivel, realizare sarpanta, termoizolarea planseului peste subsol si modernizarea usilor/ferestrelor aferente patilor comune, suma estimata fiind de 19.451.753 Ron.