tusac_claudiu.jpgPrimarul municipiului Mangalia, Claudiu Tusac, a anuntat ca solicita in instanta dizolvarea Consiliului Local, ca urmare a neintrunirii in sedinta de lucru timp de doua luni.

Claudiu Tusac a declarat ca a depus la Tribunalul Constanta o cerere pentru dizolvarea Consiliului Local Municipal Mangalia pentru neintrunirea in sedinte de lucru statutare, timp de doua luni consecutiv.

Primarul Mangaliei sustine ca atmosfera conflictuala din cadrul consiliului a fost generata si intretinuta, ulterior, de o firava majoritate transpartinica, alcatuita din 10 consilieri de la PD-L, PNL, PC si PRM, care blocheaza activitatea consiliului ca represalii fata de refuzul primarului de a le oferi anumite avantaje. „Consilierii acestia nu au vrut nicio schimbare. Au vrut sa functioneze consiliul in acelasi stil ca in ultimii ani. Problema este ca eu am fost obligat de Curtea de Conturi sa dezvalui anumite ilegalitati comise in trecut si asta mi-a atras antipatia consilierilor, care erau implicati direct sau indirect in acest cazuri. Mai mult, au vrut sa ma determine sa accept aceste ilegalitati si chiar m-au rugat sa semnez anumite hartii care ma implicau direct. Nu am fost de acord, au continuat cu santajul, spunandu-mi ca, daca nu sunt de acord si nu cad la pace cu ei, nu voteaza proiectele mele de hotarare pentru dezvoltarea orasului”, a declarat Tusac.

El a precizat ca este sustinut de noua consilieri – cinci de la PSD, doi de la PD-L si doi de la Forta Democrata, dar ca ceilalti formeaza o majoritate care „blocheaza functionarea administratiei si a orasului”. „Din acest motiv am cerut, in mod just si legal, dizolvarea Consiliului si intoarcerea la alegatori”, a precizat Tusac.