tusac_claudiu.jpgTribunalul Constanta a dispus, vineri, anularea ordinului prefectului judetului, Claudiu Palaz, prin care dispusese suspendarea din functie a primarului Mangaliei, Claudiu Tusac, iar hotararea instantei de judecata este definitiva si irevocabila.

Edilul municipiului Mangalia a declarat ca va merge la primarie neintarziat pentru a-si prelua postul. “Am sa o iau de la capat cu consilierii locali, pentru a gasi o baza solida de realizare a proiectelor propuse cetatenilor in campania electorala”, a precizat Tusac.

Pe 17 decembrie 2009, primarul municipiului Mangalia, Claudiu Tusac, a fost eliberat din functie, printr-un ordin al prefectului judetului Constanta, din cauza starii de incompatibilitate a edilului, in conditiile in care este reprezentantul Consiliului Local in Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) a societatii Administrarea Parcului Industrial Mangalia. Atributiile primarului Tusac au fost preluate, la momentul respectiv, de catre viceprimarul Mangaliei, Ion Minca.

Situatia de la Primaria Mangalia a fost constatata, conform prefectului Claudiu Palaz, in urma unui control efectuat, in urma cu cateva luni, de Corpul de Control al MAI. Pe 18 decembrie, social-democratul Claudiu Tusac a anuntat, intr-o conferinta de presa organizata la sediul CJ Constanta, ca l-a dat in judecata pe Claudiu Palaz si ii cere daune de un milion de euro, solicitand magistratilor anularea ordinului prefectului. Ulterior, reclamantul a renuntat la cererea prin care ii cerea daune prefectului.

Pe 22 decembrie 2009, presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a declarat ca a sesizat comisiile de abuzuri ale Camerei Deputatilor si Senatului, Guvernul Romaniei si Ministerul Administratiei si Internelor despre ‘gravele abuzuri’ comise de prefectul judetului referitor la demersurile facute fata de primarul social-democrat al Mangaliei, sesizari insotite de ‘dovezi ale ilegalitatilor comise’. Totodata, Constantinescu a mentionat ca a inaintat, prim-procurorului Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta, o plangere penala impotriva prefectului Palaz.

Pe 12 ianuarie 2010, reprezentantul CJ Constanta a informat ca a sesizat si Comisia pentru Petitii din cadrul Parlamentului European despre “gravele abuzuri in serviciu” savarsite de prefectul judetului, Claudiu Palaz. AGERPRES