Primarul oraşului Cîmpeni, Ioan Călin Andreş, aflat la al treilea mandat consecutiv, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că a trecut de la PNL la PSD, el susţinând că face acest gest pentru binele locuitorilor.

În baza OUG care prevede că aleşii locali îşi pot schimba formaţiunea în termen de 45 de zile, intrată în vigoare de la 1 septembrie, primarul liberal din Cîmpeni a optat pentru PSD, unde va deţine aceeaşi funcţie ca şi în PNL, respectiv de vicepreşedinte la nivelul organizaţiei judeţene. „Nu sunt un oportunist şi un şantajist. Ceea ce fac, fac pentru binele oraşului, pentru cetăţenii din oraşul Cîmpeni şi, nu în ultimul rând, pentru cei din zona Munţilor Apuseni”, a declarat Ioan Călin Andreş, care şi-a exprimat dorinţa ca cetăţenii să-i înţeleagă gestul.

În aceeaşi conferinţă de presă, deputatul Ioan Dîrzu, liderul social-democraţilor din Alba, a declarat că vor trece la PSD şi cei cinci consilieri locali liberali din Cîmpeni.
Ales în funcţia de primar în 2004 pe listele PRM, când a câştigat alegerile locale în turul al doilea de scrutin în detrimentul candidatului PSD, Andreş a părăsit acest partid după doar câteva luni şi s-a înscris în PNL. El a declarat la vremea respectivă că nu se consideră un traseist politic şi că decizia sa este „una obiectivă”.

Tot pentru PSD a optat, săptămâna trecută, şi consilierul judeţean Cornel Filipescu. El s-a reîntors practic în PSD, după zece ani în care a fost membru al PDL. În 2004, când a migrat la PDL, Filipescu era preşedinte executiv al organizaţiei Alba a PSD. AGERPRES