Primarul Klaus Iohannis explică de ce Sibiul nu are şansa unui nou spital

iohannis_klaus_mare.jpgPacienţii din judeţul Sibiu, dar şi cei din localităţile apropiate au pierdut şansa să aibă un spital judeţean nou, după ce Ministerul Apărării Naţionale a refuzat să facă un schimb de terenuri cu primăria, o suprafaţă de 130 de hectare, în aşa fel încât un fost poligon de trageri, nefolosit în prezent, să poată fi transformat în curtea unui viitor spital judeţean de urgenţă, proiect pe care primarul Iohannis nu îl vede realizabil mai curând de un deceniu.

“Sunt dezamăgit. (…) Nu trage nimeni în poligonul de acolo, decât de timp. (…) Nu ştiu ce apără acest minister, dar ceva apără. (…) Nimeni nu are o altă propunere. Aşa să mai construim câte o clădire, să facem câte o secţie acolo, putem face, aşa s-a făcut în Sibiu în ultimii o sută de ani”, a spus Iohannis.

Acesta a adăugat că a vorbit şi cu premierul Victor Ponta, care i-a promis sprijin pentru rezolvarea problemei terenului viitorului spital.
Pentru construcţia noului spital judeţean de urgenţă din Sibiu ar fi nevoie de un teren de cel puţin o sută de hectare. Deocamdată, primăria crede că singura variantă este o construcţie nouă, la marginea oraşului Sibiu, unde ar fi singurul teren liber. Iohannis respinge ideea construcţiei unui nou spital în curtea actualului Spital Clinic Judeţean de Urgenţă, unde este aproape de finalizare un spital privat Polisano.

În timp ce primarul Iohannis crede că Sibiul va avea un spital nou peste un deceniu, actualul manager al celui mai mare spital de stat din judeţul Sibiu a declarat deja că nu crede că mai devreme de două decenii se va da în folosinţă un nou spital.
Sibiul este printre puţinele municipii din România care nu are un spital municipal. Practic, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă situat aproape de centrul Sibiului, cu clădiri vechi de pe timpul Mariei Tereza, sunt renovate în mod repetat, pentru a face faţă cerinţelor, aici fiind toate secţiile clinice importante din judeţ. AGERPRES