Primarul Ionuţ Pucheanu anunță că prima parcare multietajată din Galaţi va fi gata în vara acestui an

Prima parcare multietajată din Galaţi, investiţie de aproximativ 8.000.000 lei, va fi finalizată în vara acestui an, a declarat primarul municipiului, Ionuţ Pucheanu.

Construcţia va fi prevăzută cu sisteme pentru eficienţă energetică, precum iluminat LED cu senzor de proximitate şi aprindere în cascadă, panouri solare, producere apă caldă în paralel cu instant electric, termoizolaţii spaţii încălzite, încălzire electrică locală cu senzor de prezenţă şi programare temporală, sisteme de management inteligent, precum sistem control acces cartele cu autotaxare, sistem monitorizare video, sistem semaforizare cu senzor şi afişaj număr locuri de parcare şi racorduri electrice pentru 21 de staţii de încărcare autovehicule electrice.

“Structura de rezistenţă e aproape gata şi s-au realizat deja cele 50 de spaţii de depozitare şi casa liftului interior. În continuare, ne ocupăm de finisaje la interior şi exterior, instalaţii electrice şi de apă, branşamente. Suntem cam la jumătatea drumului şi ne dorim ca în vara anului acesta să încheiem lucrările, obţinând o parcare cu 214 locuri, dar şi cu 21 de staţii de încărcare pentru maşinile electrice. Pentru siguranţă, parcarea va fi monitorizată video, iar accesul va fi pe bază de cartele de acces cu autotaxare”, a precizat Ionuţ Pucheanu.

Începută în urmă cu aproximativ un an, lucrarea are o valoarea totală de 7.944.000 lei fără TVA. AGERPRES