matei_gheorghe.jpgPrimarul interimar al municipiului Râmnicu Vâlcea, Ion Gigi Matei, a declarat că speră într-o „analiză obiectivă” a prefectului cu privire la „puciul organizat de PNL la primărie”, ca acesta să atace hotărârea prin care a fost revocat din funcţie.

„Sunt convins că aparatul prefecturii va analiza obiectiv şi cu legea în mână puciul organizat de PNL la primăria Râmnicului. PNL insistă, văd, în a se juca cu legalitatea şi cu soarta oraşului (…) Nu e vorba de pierderea consilierilor (…) OUG 55, care a permis migrarea atâtor consilieri, schimbându-se majorităţi, a fost declarat neconstituţională şi probabil că voi face demersuri în acest sens ca unii dintre aceşti să-şi piardă mandatul”, a spus Matei.

Majoritatea liberală din cadrul Consiliului Local Râmnicu Vâlcea a reluat marţi procedurile de schimbarea a primarului interimar, Ion Gigi Matei, din funcţie, după ce precedenta şedinţă, de săptămâna trecută, a fost declarată nestatutară. Astfel, într-o nouă şedinţă extraordinară, cei 14 consilieri care au format noua majoritate liberală din cadrul CL Râmnicu Vâlcea au repus pe ordinea de zi luarea atribuţiilor de primar interimar ale lui Ion Gig Matei(PSD) şi acordarea acestora viceprimarului PNL Eduard Vârlan şi desemnarea unui nou consilier cu atribuţii de viceprimar.

Consilierii PSD au protestat din nou şi au părăsit sala CL spunând că vor ataca şi această şedinţă.

Precedenta şedinţă nu a avut acordul secretarului primăriei Râmnicului, de aceea s-a impus o nouă şedinţă pentru schimbarea primarului interimar.

În anul 2012, pe listele USL a fost ales primar interimar liberalul Emilian Frâncu. În urma protocolului USL, viceprimari au fost desemnaţi un liberal, Gheorghe Ioniţă şi social-democratul Ion Gigi Matei.

În 2013, primarul Emilian Frâncu a fost condamnat definitiv la închisoare pentru fapte de corupţie. În acel moment, Consiliul Local l-a desemnat pe social-democratul Ion Gigi Matei să preia interimatul la conducerea primăriei. Liberalul Gheorghe Ioniţă şi-a prezentat demisia, iar în locul său a fost votat viceprimar, tot de la PNL, Eduard Vârlan.

În urma şedinţei de marţi, acesta fost desemnat, cu 14 voturi din totalul celor 23 de consilieri, să preia atribuţiile de primar interimar până la organizarea alegerilor parţiale. PNL deţine în acest moment şi preşedinţia Consiliului Judeţean. AGERPRES