Primarul Ilie Bolojan vrea să scoată suprafaţa municipiului Oradea din perimetrul EX-3

Un proiect de hotărâre care prevede mandatarea primarului pentru a face demersurile legale pe lângă Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale în vederea scoaterii teritoriului municipiului Oradea din perimetrul de explorare-dezvoltare-exploatare a resurselor petroliere şi a gazelor naturale EX – 3 Băile Felix va figura joi, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local.

Proiectul a fost iniţiat din cauza faptului că o mare parte a teritoriului oraşului este cuprinsă în perimetre de exploatare a resurselor de apă geotermală şi trebuie să se ţină cont de riscul major de contaminare a acestora în cazul suprapunerii cu perimetrele de prospectare, explorare şi exploatare a resurselor petroliere şi a gazelor naturale prin metode convenţionale sau neconvenţionale, a precizat miercuri, într-o conferinţă de presă, primarul Ilie Bolojan.

“Primăria municipiului Oradea nu a dat până acum niciun certificat de urbanism pentru asemenea exploatări pe teritoriul municipiului, iar prin această decizie, încercăm să interzicem orice fel de exploatare de acest gen în viitor, în perimetrul de exploatare a resurselor de apă geotermală”, a precizat Bolojan. AGERPRES