Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, va premia pe 27 iunie, in premiera ca edil-sef, 36 de cupluri longevive din oras care au implinit 50 de ani de casnicie neintrerupta.
Potrivit unui comunicat al Directiei de Evidenta a Persoanelor – Serviciul de Stare Civila,
evenimentul festiv este a treia premiere din acest an si se va desfasura in sala „Traian Mosoiu” a Primariei. Cuplurile cu domiciliul in Oradea care si-au sarbatorit „Nunta de Aur” vor fi felicitate de primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, prin acordarea unei diplome de fidelitate, insotita de un premiu in bani, in cuantum de 500 de lei.

Urmatoarea sarbatorire a „Nuntii de Aur” la Primaria Oradea se va tine pe 4 iulie 2008, pana acum fiind deja depuse 35 solicitari.

Primaria Oradea va continua sa onoreze familiile care au implinit 50 de ani de casnicie neintrerupta si care nu au participat la festivitatile organizate pana acum in acest scop.

Incepand cu anul 2005, din momentul adoptarii Hotararii Consiliului Local privind premierea cuplurilor cu 50 de ani de casnicie, au fost premiate 1.887 de perechi de oradeni care au trait impreuna o jumatate de secol.