Primarul Mihai Chirica a anunţat că, pentru prima dată în ultimii cinci ani, în cel de-al doilea trimestru al acestui an a scăzut nivelul poluării atmosferice în municipiul Iaşi.

Este pentru prima dată în ultimii cinci ani de zile când am avut un trimestru fără nicio depăşire a indicatorilor privind poluarea cu PM 10. Acest lucru se datorează unei munci continue pe care au făcut-o colegii noştri de la Servicii Publice SA, Salubris SA şi Citadin SA pentru a diminua nivelul de praf în atmosferă, în condiţiile în care indicatorii de trafic au fost mereu în creştere”, a declarat Mihai Chirica.

Acesta a precizat că, în municipiu, calitatea aerului este supravegheată prin intermediul a două staţii mari. Una dintre aceste staţii monitorizează traficul rutier, cealaltă traficul urban. La ambele staţii toţi parametrii sunt verificaţi în timp real.

„În 2018, cele două staţii au înregistrat 165 de depăşiri ale valorilor indicatorului PM 10, valorile înregistrate la finalul trimestrului doi din 2022 fiind la un nivel considerabil mai mic, respectiv 30 de depăşiri. Măsurătorile determinate în timp real în aceste staţii sunt validate de Agenţia pentru Protecţia Mediului Iaşi prin determinări de laborator prin metode de analize fizico-chimice standardizate”, a mai spus Mihai Chirica. AGERPRES