Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, i-a trimis, duminică, o scrisoare deschisă premierului Emil Boc, în care semnalează piedicile pe care organizaţia PD-L Iaşi le pune în calea realizării unor proiecte necesare oraşului, unele beneficiind de fonduri europene nerambursabile.

Gheorghe Nichita a dat ca exemplu proiectul modernizării Autogării Iaşi, care a fost respins în urma abţinerii de la vot a consilierilor locali ai PD-L.

„Am finalizat deja studiul de fezabilitate al acestui obiectiv important pentru oraş. Studiul a fost realizat în parteneriat cu specialişti din Belgia. Conform proiectului, autogara Iaşi ar fi devenit cea mai modernă din România, iar realizarea ei ar fi adus în Iaşi circa 18 milioane de euro, fonduri nerambursabile. Aşa cum prevede legislaţia românească, proiectul a ajuns pe masa consilierilor locali. Şi, pentru a nu mai pierde timpul, am făcut asta în regim de urgenţă. Dar, surpriză, fără niciun motiv serios, consilierii partidului condus de dumneavoastră s-au abţinut de la vot, proiectul fiind astfel respins”, se arată în scrisoare.

Primarul din Iaşi îi cere premierului să intervină pentru ca reprezentanţii PD-L Iaşi să nu mai respingă proiecte demarate de Primăria ieşeană. „Vă reamintesc că Iaşiul a fost primul oraş din România care a realizat un Plan Integrat de Dezvoltare. Concret, am stabilit o serie de priorităţi pentru oraş pe care le-am materializat în proiecte realiste menite să ducă la dezvoltarea Iaşiului. Iar aceste proiecte vor fi realizate şi cu fonduri europene nerambursabile. Dincolo de birocraţia şi bâlbâielile autorităţilor centrale, am încercat să finalizăm cât mai rapid documentaţiile necesare. Am parcurs etapele pas cu pas. Dar să ne ciocnim de rigiditatea şi incoerenţa reprezentanţilor PD-L din laşi este un lucru pe care eu nu-i pot pricepe”, şi-a exprimat dezamăgirea Nichita. AGERPRES