Primarul Gheorghe Nichita mizeaza pe proiectul autostrazii Iasi – Targu Mures

nichita_gheorghe_.jpg“I-am cerut premierului sa analizeze importanta acestei autostrazi, legarea Moldovei de Ardeal fiind vitala pentru dezvoltarea acestei zone. Am convenit impreuna sa urgentam intocmirea documentatiei in urma careia vom avea indicatorii tehnico-economici, iar dupa aceea sa gasim o forma de finantare, de pilda un parteneriat public-privat”, a declarat Gheorghe Nichita, primarul Iasului, dupa intrevederea avuta sambata, 23 mai 2009, cu primul ministru Emil Boc.

Un alt subiect abordat in cadrul discutiilor a fost cel legat de modernizarea Aeroportului Iasi.

“I-am cerut ajutorul domnului premier, explicandu-i foarte clar ca e posibil sa avem probleme la Ministerul Justitiei, plecand de la faptul ca, inainte vreme, toate demersurile noastre au fost pana la nivelul acestui minister si apoi, sigur, anumite lucruri n-au putut sa functioneze. Am atras astfel atentia ca actualul ministru Predoiu a fost si in celalalt guvern, cand s-a respins ordonanta de urgenta de trecere a terenului la Consiliul Judetean. Sper ca, de data aceasta, sa avem sprijinul primului ministru ca sa putem obtine acest Aeroport”, a declarat Gheorghe Nichita.

Edilul sef s-a aratat nemultumit de lipsa de receptivitate a ministrului Culturii fata de obiectivele de mare interes cultural din Iasi. “Premierul nu stia de faptul ca Teatrul National are nevoie de finantare sustinuta de la ministrul Culturii, domnul Paleologu, care nu este foarte receptiv cand discutam despre Iasi. In ansamblu, discutia cu domnul Boc a fost una incurajatoare, domnia sa manifestand receptivitate la problemele ridicate”, a concluzionat primarul Gheorghe Nichita.