nichita_gheorghe_.jpgPrimarul social democrat Gheorghe Nichita s-a aratat indignat de faptul ca, in timp ce in Iasi gazul metan este taiat saptamanal din cauza restantelor inregistrate de CET, nu acelasi lucru se intampla la Bucuresti, unde datoriile sunt mult mai mari.

Gheorghe Nichita a afirmat, marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca Centrala Electro-Termica (CET) de la Bucuresti are datorii de 500 milioane de lei, in timp ce la Iasi societatea are de achitat restante de 32,5 milioane de lei. Cu toate acestea, la Iasi, sustine Nichita, Romgaz Medias a sistat furnizarea de gaze naturale de trei ori in decursul ultimei luni, in timp ce la Bucuresti nu s-a intreprins nicio masura.

Mai mult, afirma Nichita, ministrul Economiei, Adriean Videanu, nu este informat la timp si corect despre situatia reala din teritoriu. Potrivit afirmatiilor primarului Nichita, ministrul Videanu a fost informat cu cateva ore intarziere despre faptul ca luni, la Iasi, Romgaz Medias a sistat furnizarea gazului natural. Situatia a fost remediata, recunoaste Nichita, „imediat dupa ce ministrul a aflat care este realitatea”.

Pentru a iesi din aceasta criza a gazului metan furnizat de Romgaz Medias catre CET-urile din tara, spune Nichita, Ministerul Finantelor ar trebui sa permita primariilor cresterea gradului de indatorare catre banci si emiterea de bilete la ordin pentru esalonarea platilor, iar, pe de alta parte, la Iasi sa fie aduse 50.000 de tone de huila din rezerva de stat. Din nefericire, afirma primarul social democrat Gheorghe Nichita, situatia nu este singulara. Potrivit acestuia, in tara sunt 101 astfel de localitati, unde aproximativ sase milioane de oameni folosesc sistemul centralizat de incalzire sau furnizare de apa calda. AGERPRES