Primarul Gheorghe Nichita aduce proiectele municipiului Iasi in atentia Executivului

nichita_gheorghe_.jpgPrimarul social democrat Gheorghe Nichita a declarat ca in sedinta de miercuri a Guvernului vor fi supuse analizei problemele Aeroportului International Iasi, dar si alte initiative investitionale din acest oras si din Timisoara.

Primarul Gheorghe Nichita, care este si vicepresedinte al PSD la nivel national, afirma ca reprezentantii administratiei publice din judet merg la Guvern cu intentia de a solicita sprijin pentru cele mai importante proiecte si, totodata, de a propune o serie de modificari legislative care sa duca la o mai buna implementare a proiectelor.

“Una din propunerile de modificare a legislatiei face referire la relatiile contractuale dintre autoritatile publice si constructori. Acum sunt prinse conditii minimale pentru constructori, dar relatia contractuala trebuie sa fie mai dura cu constructorii”, a spus Nichita. Primarul a recunoscut ca va solicita si “garantii guvernamentale pentru obtinerea unor imprumuturi”, facand astfel referire la contractarea unui credit guvernamental prin care sa fie asigurate fondurile necesare cofinantarii proiectelor europene.

Alte proiecte investitionale care vor fi analizate in sedinta de miercuri a Guvernului, sustine Nichita, au in vedere modernizarea Aeroportului International Iasi, continuarea lucrarilor la soseaua de centura, refacerea drumurilor nationale care tranziteaza municipiul, construirea Spitalului Regional de Urgente si finalizarea investitiei la Institutul de Oncologie.