Primarul Gheorghe Falcă anunţă că va majora impozitele la Arad doar dacă îl obligă Guvernul

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, la Sibiu, că va majora impozitele locale în municipiul Arad doar dacă va fi obligat de Guvern.

”Aşa cum ştiţi, nici în 2012 administraţiile locale nu au dorit să ridice cu 16 % impozitele locale. Guvernul României a impus acest lucru prin acte normative. Constatăm şi astăzi că se doreşte o ridicare cu 20 %. Vă pot spune că în Arad, dacă vom avea posibilitatea să nu le ridicăm, nu vom ridica taxele respective, dar sperăm să nu apară obligativitate din partea Guvernului, pentru că, aşa cum ştiţi, în cadrul acordului cu FMI se doreşte creşterea veniturilor la nivel naţional şi e posibil să vedem alte acte normative care să ne oblige şi în acest moment. Aceste decizii trebuie respectate indiferent dacă ne plac sau nu”, a spus Gheorghe Falcă.

Mai mult, primarul Aradului a subliniat că a terminat anul 2012 cu peste 10 milioane de euro în bugetul primăriei, bani pentru cofinanţarea proiectelor europene. ” Vă pot spune că dezvoltarea noastră economică a făcut ca anul 2012 să fie închis cu peste 10 milioane de euro în bugetul primăriei, nefolosiţi, pregătiţi pentru finanţările la proiectele europene”, a adăugat primarul Aradului. AGERPRES