ciuhandu_gheorghe_2008.jpgPrimarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, si-a exprimat temerea ca intreaga campanie dusa impotriva fabricii germane de anvelope Continental din oras, pe motiv ca aceasta ar polua orasul, este rezultatul unor manipulari exercitate de cei care au interese imobiliare in zona.

„Inteleg ingrijorarea oamenilor, dar am suspiciunea ca exista si interese de natura imobiliara, iar populatia din cartierul respectiv este folosita de acesti oameni”, a declarat primarul.
Peste o mie de timisoreni au semnat, saptamana trecuta, o petitie intitulata „Oxigen, nu cauciuc!”, in semn de protest fata de poluarea produsa de fabrica germana Continental. Potrivit unui comunicat de presa al Grupului de initiativa pentru promovarea opiniei publice Timisoara, agentia locala de mediu i-a asigurat pe protestatari ca a demarat, in primavara, investigatii privind calitatea aerului in zona respectiva, mai ales pe timpul noptii, iar problemele care apar pe componenta de mediu vor fi reanalizate.

Locuitorii din „zona Continental” spun ca vor continua protestele, pana cand vor avea, din nou, aer curat. Ei sustin ca, pe langa mirosul foarte neplacut, este vorba si de emanarea unei serii de compusi organici volatili, care le afecteaza, in mod direct, sanatatea.

Reprezentantii Continental, cea mai mare investitie straina in oras, dadeau asigurari, in primavara ca sunt preocupati de calitatea aerului si ca au comandat, din bugetul propriu, un studiu de masurare a nivelului de poluare pe care o produce fabrica. Inca de la anuntarea intentiei autoritatilor de a deschide la Timisoara o fabrica de anvelope, cetatenii s-au aratat nemultumiti de locatia atribuita firmei, intr-un cartier de locuinte.