Proiectele municipalităţii pe raza Capitalei şi problemele specifice ale fiecărui sector în parte au fost principalele teme abordate marţi la întâlnirea lunară a primarului general Sorin Oprescu cu edilii de sector. Discuţiile s-au axat pe posibilitatea trecerii imobilelor construite de ANL în domeniul privat al Municipiului Bucureşti, urmând ca aceste locuinţe să fie vândute actualilor chiriaşi.

Oprescu a discutat despre această problemă cu primarii sectoarele 2 şi 6, respectiv cu Neculai Onţanu şi Cristian Poteraş, având în vedere că acestea sunt sectoarele unde proiectele de construcţie ANL s-au dezvoltat mai bine.

Oprescu a spus că va trebui revizuit procentul de 80 la sută din vânzarea caselor către chiriaşi pentru că şi primăria a contribuit la dezvoltarea acestor locuinţe. În discuţia cu primarul Capitalei, edilul sectorului 1, Andrei Chiliman, s-a referit la fondurile de echilibrare care anul trecut au fost distribuite inechitabil de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Oprescu a asigurat că în 2010 aceşti bani vor fi repartizaţi în funcţie de proiectele de investiţii ale fiecărui sector ţinând cont de faptul că fondurile de echilibrare trebuie folosite în această direcţie.

Edilul şef al Capitalei a spus că primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, s-a arătat interesat de extinderea reţelelor de apă şi canalizare în Cartierul Ion Creangă, lucrări care vor fi încheiate până la sfârşitul acestui an. În discuţia cu reprezentantul sectorului 3, primarul general a abordat chestiunea celor 20 de locuri amenajate ca spaţii verzi. „Am cerut o listă cu toate locurile care au fost amenajate, astfel încât după ce vom fi despăgubiţi în natură, să avem o măsură unitară a acestor spaţii”, a spus Oprescu.

Cât priveşte dialogul pe care l-a purtat cu reprezentantul sectorului 4, primarul general a spus că vor fi finalizate lucrările în cartierul Apărătorii Patriei pe străzile Dălhăuţi şi Măceşului, unde se va continua cu lucrările de introducere a apei şi canalizării, urmează ca apoi să se treacă la lucrările de canal şi apă pe străzile laterale din acelaşi sector. Tot în sectorul 4 vor fi demarate lucrări de introducere a apei şi canalizării în cartierul Progresul. De asemenea, vor fi executate lucrări de amenajare rutieră pe B-dul Brâncoveanu şi de supra-lărgire a Străzii Niţu Vasile. Toate aceste lucrări urmează să fie încheiate până la sfârşitul acestui an, potrivit primarului general.

Sorin Oprescu a avut o discuţie cu primarul sectorului 6, Cristian Poteraş, în urma căreia s-a ajuns la concluzia că se impune începerea exproprierilor pentru decongestionarea circulaţiei în partea de vest a Capitalei prin realizarea străpungerii autostradei A1. La întâlnirea cu primarul general Sorin Oprescu au participat primarul sectoarelor 1, 2 şi 6, precum şi arhitecţii-şefi ai sectoarelor 3 şi 4. Primăria sectorului 5 nu a fost reprezentată. AGERPRES