Primarul general se declară mulţumit de şcolile din Bucureşti

oprescu_sorin.jpgTrei şcoli din programul BEI – Şcoala Specială nr. 7 din cartierul Bucureştii Noi, Liceul “Mihai Viteazul” şi Şcoala Generală nr. 310 din cartierul Militari – sunt gata pentru a primi în cele mai bune condiţii elevii în noul an şcolar, cu excepţia ultimei, unde mai sunt de finalizat lucrările la noua sală de sport, ce urmează a fi gata luna viitoare, a constatat luni primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, aflat în vizită la cele trei unităţi de învăţământ, cu ocazia festivităţilor de deschidere a anului şcolar.

“Este civilizat şi e bine să ne bucurăm, după 21 de ani, că şcolile stau cel mai bine în Bucureşti, în sensul reconstrucţiei lor. Pe programul BEI, funcţionează în acest moment, din cele 101 şcoli, un număr de 74, care au fost complet renovate şi utilate”, a declarat Oprescu.

El a făcut o referire specială la Şcoala de Muzică nr. 3, explicând că lucrările au fost întârziate din cauza contestaţiilor care s-au întins pe parcursul mai multor ani, dar a asigurat că lucrările vor fi terminate pînă în martie anul viitor, zilele acestea urmând să se desemneze constructorul, în urma unei licitaţii.

“Şcoala a făcut parte din primul pachet al programului BEI, 2003-2004, iar lucrările au fost abandonate din cauza unor contestaţii în instanţă, timp de 2-3,5 ani”, a explicat Oprescu.

Potrivit primarului general, la ora actuală, din cele 425 de şcoli din Capitală, numai 17 mai au de făcut unele reparaţii. Pe de altă parte, primarul general şi-a exprimat părerea că în şcoli ar trebui să se cânte Imnul naţional iar Drapelul naţional, să fie arborat la intrarea tuturor instituţiilor publice. AGERPRES