Primarul general, imputernicit sa negocieze cu Constanda un schimb de terenuri pentru a limita constructia din parcul Bordei

Consilierii municipali l-au imputernicit pe primarul general Adriean Videanu sa negocieze cu omul de afaceri Costica Constanda un schimb de teren din parcul Bordei cu cel din spatele Palatului Victoria, unde functioneaza depoul RATB.
Hotararea privind incheierea unei conventii intre CGMB si familia Constanda a iscat insa divergente in randul celor 29 de consilieri prezenti la sedinta, cel mai virulent fiind consilierul PSD, Liviu Goncea. El nu a votat conventia si s-a pronuntat impotriva masurii CGMB, considerand-o in detrimentul cetatenilor. “In spatele Guvernului se pot ridica cladiri de 15 etaje, iar in Parcul Bordei cu 4-5 etaje. Facem un schimb de teren nefavorabil municipalitatii, acest Constanda a luat de fiecare data mai mult decat avea”, a afirmat Goncea, care a spus ca il va da in judecata pe Constanda, in calitate de persoana fizica.

La randul sau, viceprimarul general Ionut Popa a aratat ca votul consilierilor era obligatoriu, conform deciziei de instanta din iunie. “Daca nu se face schimbul de terenuri, atunci se construieste in Parcul Bordei pe 3,3 hectare. Terenul de la depoul RATB se va da la schimb numai dupa o evaluare a suprafetelor. Nu va fi vorba de tot depoul, ci doar de 28.000 mp.”, a spus Popa.

Consilierul PC Octavian Petrovici este rezervat in ce priveste aprobarea schimbului ulterior de terenuri, pentru ca acesta se poate face numai cu votul a doua treimi dintre consilieri, vot greu de obtinut, atata timp cat consilierii liberali si social-democrati nu au participat la sedinta CGMB, fiind stiut ca nu doresc sa participe la dezbaterile privind problematica Parcului Bordei.

De asemenea, consilierii municipali au aprobat si Planul Urbanistic Zonal (PUZ), care ii confera lui Constanda dreptul de a construi pe 32% din 3,3 hectare, respectiv pe 10.000 mp. Planul urbanistic este o etapa premergatoare obtinerii autorizatiei de constructie, care, potrivit legii, trebuie sa fie emisa Primaria Sectorului 1 in termen de 30 de zile.