francu_emilian3.jpgPrimăria Râmnicu Vâlcea are în vedere dezvoltarea unor proiecte urbanistice care vor delimita „cartierul de vest”, acesta devenind, după cum a declarat joi, primarul Râmnicului, Emilian Frâncu, polul educaţional-sportiv al municipiului.

„Cartierul de vest sau zona de vest a municipiului va fi delimitată de restul oraşului şi cunoscută prin polul educaţional-sportiv, aici dezvoltându-se, pentru următorii cinci ani, cele mai mari proiecte pe care ni le dorim şi care deja se află pe hârtie. Dacă până acum parcul Zăvoi, deşi se află în centrul oraşului, nu este inclus în mentalul social de agrement, toate proiectele care urmează au la bază sau sunt centrate pe acest parc. Astfel, stadionul municipal, care va fi reabilitat şi transformat într-o arenă multifuncţională, va fi inclus efectiv în parc(…). Paralel cu asta, Splaiul Independenţei va fi transformat în arteră de promenadă, chiar din centru şi până în zona stadionului, având de-o parte râul Olăneşti şi de cealaltă parcul Zăvoi”, a precizat Frâncu.

Frâncu a menţionat şi „zona universitară” de la Vlădeşti, care se află la ieşirea vestică a oraşului.
„Cartierul de Vest include şi actuala zonă universitară, pol de dezvoltare, unde, pe lângă actuala Universitate de Stat, Ministerul Educaţiei are în proiect Centrul Naţional de Excelenţă. Zona universitară este în sine un pol care în timp va anima aici probabil o autentică viaţă academică, biblioteci, cluburi, parcul universitar. Astfel, peste cinci ani, Cartierul de Vest al municipiului va avea o dezvoltare armonioasă înglobată, ca o inimă metropolitană în adevăratul sens al cuvântului. Pentru că şi poziţionarea este deosebită la poalele Dealului Capela şi mărginit de râul Olăneşti a cărui albie va fi renaturată”, a mai spus edilul Râmnicului.
Potrivit lui Emilian Frâncu, investiţiile în dezvoltarea Cartierului de Vest, vor fi suportate din bugetul local şi prin proiecte europene.AGERPRES