Primarul din Târgu Mureş va depune plângere penală împotriva unor funcţionari din Ministerul Mediului

florea_dorin1.jpgPrimarul din Târgu Mureş a anunţat, marţi, că dacă Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor nu va reveni asupra deciziei de reluare a procedurilor de includere a Pădurii Platoul Corneşti în situl Natura 2000, deşi ordinul iniţial al ministrului a fost anulat de instanţă în anul 2012, va depune plângeri penale pentru abuz în serviciu împotriva unor funcţionari ai instituţiei, inclusiv împotriva celor din Agenţia de Protecţia Mediului Mureş.

Edilul a reacţionat după ce APM Mureş a readus recent în dezbatere publică intenţia de instituire a regimului de arie naturală protejată asupra Pădurii Platoul Corneşti, aparţinând Primăriei Târgu Mureş, care derulează în zonă o serie de investiţii pe fonduri europene.

Florea a arătat că în data de 6 noiembrie 2012, Primăria Târgu Mureş a obţinut prin sentinţă definitivă scoaterea pădurii respective din situl Natura 2000 şi susţine că iniţiativa APM Mureş şi a unor ONG-uri de mediu ar avea în spate anumite interese. “Nu mi se pare corect să îţi baţi joc de o localitate – îşi bat joc de Valea Mureşului pentru că permit primarii de acolo, îşi bat joc de o serie de alte situri ale României, e treaba autorităţilor de acolo – eu nu o să permit să îşi bată joc de oraş. Şi de aceea cer Ministerului Mediului să îşi regândească poziţia, pentru că se află în afara legii cu un abuz inimaginabil, să ignori o sentinţă judecătorească definitivă şi să dai mai departe (pădurea, n.r.). Deci la trei ani vine APM să reia procedura pentru care există o sentinţă judecătorească în favoarea Târgu Mureşului, la cererea Ministerului (…) Nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti este abuz în serviciu. La faza asta dacă nu-şi retrag procedura trebuie să le fac plângere penală”, a arătat primarul, susţinând că pădurea de la Platoul Corneşti nu are nicio problemă de mediu.

Edilul a arătat că APM Mureş trebuia să adopte o poziţie echilibrată, dar că din diferite motive instituţia se poziţionează de partea unor ONG-uri de mediu, care au mai blocat proiecte ale Primăriei Târgu Mureş. AGERPRES