Primarul municipiului Targu Mures, dr. Dorin Florea, s-a aratat indignat cu privire la oprirea apei potabile pentru toti locuitorii de pe raza a sapte asociatii de proprietari, desi unii au platit facturile la zi.
Dorin Florea a criticat practica AQUASERV de a sista apa potabila pe o intreaga asociatie de proprietari, „fiind astfel afectati nepermis si locatarii buni platnici”. Primarul a pledat pentru incheierea de contracte individuale, si nu „la gramada”, pentru a se putea aplica masuri coercitive in mod corect.

Compania AQUASERV a anuntat in urma cu o zi ca a decis sistarea furnizarii apei potabile catre sapte asociatii de proprietari/locatari din Targu Mures, ca urmare a datoriilor extrem de mari acumulate de acestea. Din totalul datoriilor ale asociatiilor de proprietari din Targu Mures, de peste 3,9 milioane de lei, cele sapte asociatii care au ramas fara apa potabila datoreaza in acest moment datoreaza AQUASERV suma de 590.898 de lei.

Compania AQUASERV a anuntat ca a acumulat datorii scadente catre furnizorii sai, in valoare de peste doua milioane de lei, iar in cazul in care aceste datorii nu sunt achitate, va fi pusa in pericol furnizarea apei potabile catre toti consumatorii din oras. De aceasta masura a Companiei AQUASERV sunt afectate Asociatia de locatari nr. 191, Asociatia de locatari nr. 66, Asociatia de proprietari nr. 1105, Asociatia de locatari nr. 198, Asociatia de proprietari nr. 179, Asociatia de proprietari nr. 294 si Asociatia de proprietari nr. 213 din Targu Mures, unele dintre acestea avand datorii acumulate inca din 2006.