Primarul municipiului Targu Mures, Dorin Florea, a premiat intr-un cadru festiv organizat la Casa Casatoriilor, 47 de cupluri care au implinit 50 de ani de casnicie si au ajuns la Nunta de Aur.
Primarul a spus ca in acest an au existat doua cupluri care au sarbatorit peste 60 de ani de casnicie, restul familiilor avand intre 50 si 57 de ani de casnicie. Cuplurile ajunse la nunta de aur au fost invitate la Casa Casatoriilor din Targu Mures unde au primit torturi, flori, diplome si sampanie, iar apoi s-au fotografiat la poalele Cetatii Medievale alaturi de primarul Dorin Florea.

La Targu Mures sarbatorirea „Nuntii de aur” a ajuns la a opta editie si este deja o traditie organizata cu ocazia Festivalului „Zilele targumuresene”. Primarul din Targu Mures a spus ca evenimentul este organizat anual, pentru a afla secretul longevitatii cuplurilor, fiindca doreste sa le calce pe urme familiilor care traiesc impreuna de mai bine de o jumatate de veac. „Ma straduiesc sa ajung varsta lor si o spun cu toata implicarea. Nu poti veni cu principii marginale si cu cinci neveste dupa tine si sa vorbesti de principii unei societati sanatoase”, a sustinut Florea, care a subliniat ca longevitatea cuplurilor inseamna automat principii si valori.