Primarul din Târgu Jiu susţine că nu e cazul carantinării municipiului, într-o replică adresată prefectului

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, este de părere că nu se impune decizia instituirii carantinei la nivelul oraşului, el răspunzându-i astfel prefectului judeţului, Cosmin Pistol, care a precizat că se gândeşte la această măsură în cazul în care incidenţa va trece de 4 la mia de locuitori în localitate.

Nu este cazul unei carantine, în acest moment, la nivelul municipiului Târgu Jiu! Nu trebuie să ne hazardăm acum cu astfel de propuneri şi sper ca autorităţile judeţene să nu facă la un moment dat greşeala să ia o asemenea decizie fără să mă consulte în calitate de reprezentant al oraşului. Continuăm să luăm toate măsurile care ţin de Primăria municipiului Târgu Jiu pentru a limita riscul infecţiei cu COVID-19. Mizez, totodată, pe responsabilitatea dumneavoastră, a cetăţenilor, şi fac un apel pentru respectarea regulilor impuse de autorităţi, mai ales în ceea ce priveşte evitarea zonelor aglomerate şi purtarea măştii. Pe lângă riscul creşterii numărului de infectări, ne-am putea lovi, la un moment dat, de impunerea unei carantine la nivelul municipiului, ceea ce nu este de dorit. Ştiu, astfel de măsuri radicale sunt discutabile şi crează controverse, dar ne-am putea regăsi într-o asemenea situaţie“, a scris, marţi, Romanescu pe pagina sa Facebook.

Prefectul Cosmin Pistol a afirmat, marţi dimineaţa, că dacă incidenţa cazurilor de COVID-19 va trece, la nivelul municipiului Târgu Jiu, de 4 la mia de locuitori, se gândeşte la carantinarea oraşului.

În continuare sunt contravenţii, ba mai mult, iau în considerare odată ce se va depăşi indicele de 4 la mie, să carantinăm, şi o spun pentru prima dată public, municipiul Târgu Jiu. Uitaţi-vă ce s-a întâmplat în judeţe, în alte municipii reşedinţă de judeţ unde nu s-a intervenit şi au pierdut situaţia de sub control“, a spus Cosmin Pistol.

Marţi, la nivelul municipiului Târgu Jiu, incidenţa cazurilor de COVID-19 a fost de 3,49 la mia de locuitori. AGERPRES