Primarul din Târgu Jiu anunță că încep lucrările de modernizare a iluminatului public, investiţie de 5 milioane de euro

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunţat că încep lucrările pentru modernizarea iluminatului public, investiţie cu o finanţare europeană în valoare de 5 milioane de euro.

Potrivit unei postări pe pagina sa de Facebook, Romanescu a precizat că proiectul respectiv presupune şi alte componente ce vor fi folosite inclusiv pentru proiectul Infotrafic şi pentru modernizarea transportului în comun.

Astăzi am semnat contractul cu societatea câştigătoare a licitaţiei, urmând ca încă din acest an să intrăm în etapa de execuţie a proiectului în valoare de 5 milioane de euro. Aşa cum am mai anunţat, proiectul presupune instalarea a 27 de kilometri de fibră optică, folosită atât pentru gestionarea iluminatului, cât şi pentru fluxul de date necesar Infotrafic. Se înlocuieşte vechiul sistem de iluminat cu echipamente moderne şi eficiente care vor reduce consumul de energie pentru iluminatul public cu până la 40%. Se montează peste 27 de kilometri de reţea electrică, peste 27 de kilometri de fibră optică şi peste 1.000 corpuri luminoase. Reţeaua va fi implementată în principalele bulevarde ale municipiului, vom primi în timp real datele privind modul de comportare a corpurilor de iluminat şi putem interveni pentru creşterea în intensitate, scăderea ori oprirea în totalitate a iluminatului în anumite zone. De asemenea, sunt prevăzute sisteme informatice, un spaţiu ce va deveni dispecerat, aşa încât operatorul să aibă în permanenţă sub control situaţia iluminatului din municipiul Târgu Jiu“, a scris Marcel Romanescu.

El a adăugat că toate aceste proiecte care vor demara până la sfârşitul anului sunt interconectate. “Au componente comune şi scopul lor este modernizarea municipiului. Târgu Jiu se va schimba radical în următorii ani şi ne vom concentra mai ales pe aceste proiecte mari care vor face din localitatea noastră un oraş foarte atractiv pentru investitori”, a mai punctat Romanescu. AGERPRES