Primarul din Suceava susţine că 2010 a fost un an bun pentru municipiu

lungu_ion_2008.jpgPrimarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că anul 2010 a fost unul bun pentru primărie. În opinia primarului, cea mai importantă realizare este adjudecarea licitaţiei pentru construirea noii centrale termice a municipiului.

Firma care va realiza lucrarea oferă un preţ al gigacaloriei de 116,4 lei, fără TVA, considerat de edilul şef ca unul suportabil de către populaţie. Primăria şi SC Termica SA Suceava vor pune la dispoziţie terenul şi utilităţile, iar compania care a câştigat licitaţia va veni cu banii pentru construirea centralei, investiţie ce s-ar putea ridica la 50 de milioane de euro.

Potrivit primarului, centrala termică va funcţiona vara pe biomasă, iar iarna pe gaz metan. Printre realizările importante din acest an primarul a nominalizat semnarea contractelor de finanţare pentru cele cinci proiecte de dezvoltare urbană, ce însumează peste 22 de milioane de euro şi vizează construirea unui centru al tradiţiilor populare, modernizarea iluminatului pe artera principală, construirea a două parcări subterane, reabilitarea a 14 străzi şi montarea a 108 camere de supraveghere în locurile aglomerate, pentru creşterea siguranţei cetăţeanului.


Continuarea lucrărilor la ruta ocolitoare a municipiului, proiectul ISPA de reabilitare a sistemului de apă şi canalizare, precum şi modernizarea staţiei de epurare, reluarea circulaţiei pe strada Cernăuţi, finanţarea cu 15 miliarde de lei vechi a investiţiilor la Spitalul Judeţean sunt alte realizări cuprinse în bilanţul primarului Sucevei. La capitolul nerealizări, Lungu a punctat nefinalizarea gropii ecologice de la Moara, ce a făcut ca Primăria să cheltuiască bani în plus pentru transportul deşeurilor la Botoşani. AGERPRES