Primarul din Slatina a solicitat directorilor de şcoli reducerea cheltuielilor cu utilităţile

Primarul municipiului Slatina, Minel Prina, a declarat că a avut mai multe discuţii cu directorii şi conducerile unităţilor de învăţământ din oraş în vederea reducerii cheltuielilor cu utilităţile, în condiţiile în care în sezonul rece acestea ajung la aproape un milion de lei lunar.

Prina a precizat că vizate sunt cheltuielile nejustificate cu apa şi căldura, cauzate de defecţiuni ale unor instalaţii sanitare sau de neglijenţă. “Am solicitat să nu mai dăm bani pentru apa care curge inutil din cauză că un robinet nu se închide cum trebuie, ci să fie reparate instalaţiile. Apoi am mai spus că mi se pare normal ca în cazul în care este prea cald în încăperi din cauza căldurii de la calorifere, în loc să se stea cu geamurile deschise, să fie închise o parte din calorifere. La acest gen de costuri inutile am făcut referire şi sunt convins că am găsit receptivitate”, a declarat primarul.

Acesta a adăugat că sunt luni în care unităţile de învăţământ din Slatina au costuri totale cu utilităţile ce depăşesc un milion de lei lunar. “Cheltuielile cu utilităţile la unităţile de învăţământ sunt mari, pentru că încălzirea se face cu centrale termice proprii pe gaze şi în perioada de iarnă se consumă cantităţi de mari de gaze naturale. Sunt luni în care costurile cu utilităţile la unităţile de învăţământ depăşesc, în total, un milion de lei”, a mai spus primarul.

Tot pentru reducerea costurilor cu încălzirea, Primăria Slatina a investit în fiecare an în anveloparea imobilelor în care funcţionează şcoli, grădiniţe şi licee. Unităţile de învăţământ din Slatina sunt încălzite cu centrale termice proprii, la fel ca majoritatea clădirilor din oraş, după ce, în 2002, sistemul de încălzire centralizat al oraşului a fost desfiinţat. AGERPRES