Cristian Mihai Lazăr, cel mai tânăr primar de oraş din România, a depus jurământul de credinţă în cadrul festivităţii de învestire în funcţia de primar al oraşului Şimleu Silvaniei, ce a avut loc în curtea Cetăţii Bathory din localitate.

„Putem relansa Şimleu Silvaniei şi sunt sigur de asta, pentru că dacă punem toată expertiza la masă eu cred că acest oraş va fi unul prosper, va deveni un oraş atractiv pentru tineri, un oraş care să ofere oportunităţi pentru dezvoltarea mediului de afaceri şi, în final, un oraş în care calitatea vieţii cetăţenilor săi să fie una ridicată. Eu asta îmi doresc şi pentru asta am venit aici”, a afirmat Cristian Lazăr, la festivitatea de joi.

În vârstă de 27 de ani, de profesie avocat, noul primar a fost ales în funcţie în urma scrutinului din 27 iunie, fiind validat recent, de către Tribunalul Sălaj.

„Administraţia în general şi administraţia locală în special este despre oameni şi pentru oameni. Cetăţenii sunt singurii în faţa căruia un primar trebuie să răspundă, iar interesele lor sunt cele care primează, pentru că la primărie nu se face politică, ci doar planuri de dezvoltare a oraşului şi a calităţii vieţii cetăţenilor din Şimleu Silvaniei”, i-a transmis prefectul judeţului Sălaj, Dari Toma, noului primar al oraşului Şimleu Silvaniei, cu prilejul festivităţii de învestitură.

Postul de primar din Şimleu Silvaniei a devenit vacant după ce fostul edil, Septimiu Ţurcaş, a fost condamnat, la finalul anului 2020, la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Atribuţiile postului i-au fost delegate ulterior viceprimarului Radu Lazăr, tatăl lui Cristian, căruia i-a predat joi, „ştafeta”. AGERPRES