Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat joi că va propune Consiliului local ca taxele şi impozitele locale pe 2012 să rămână la nivelul acestui an, avându-se în vedere greutăţile cu care se confruntă atât populaţia, cât şi oamenii de afaceri pe fondul crizei economico-financiare.

În schimb, primarul va propune majorarea impozitelor pe clădirile având destinaţie turistică, neutilizate de cel puţin un an.

„Nu vom modifica nici anul viitor taxele şi impozitele pentru persoanele fizice. Am avut deja o discuţie în Comisia economică şi nu vom propune majorarea. Vor fi majorate doar impozitele pentru imobilele care au destinaţie turistică şi nu sunt utilizate de un an. Legea ne permite şi vom face acest lucru. Şi mai vrem să motivăm persoanele juridice să actualizeze preţurile clădirilor (…) Pentru imobilele care nu sunt reevaluate de trei ani se va percepe un impozit mai mare şi pentru cele de cinci ani, unul şi mai mare”, a afirmat Antal Arpad.

În context, el s-a referit la hotelul Bodoc din Sfântu Gheorghe care a fost lăsat în paragină la scurt timp după privatizare. „În felul acesta, vrem să îi determinăm pe proprietari ori să vândă clădirile, ori să se apuce de treabă”, a spus Antal Arpad. AGERPRES