Primarul din Sebes va renunta la administratie si politica

Primarul municipiului Sebes, Mugurel Liviu Sarbu, membru al PD-L, fost prefect si deputat de Alba, a anuntat, miercuri, ca nu va mai candida pentru un nou mandat si se va retrage, totodata, si din viata politica peste trei ani.

Potrivit Machiavelli.ro, edilul din Sebes, care a mai ocupat aceasta functie si intre 2000 si 2003, an in care a devenit cel mai tanar prefect din tara, s-a declarat “dezamagit” de ceea ce se intampla in prezent. Mugurel Liviu Sarbu a subliniat insa ca isi va duce pana la capat mandatul de primar in Sebes, al doilea oras ca numar de locuitori din Alba, dupa Alba Iulia.

Sarbu a precizat ca ceea ce va face ulterior nu va mai avea nicio legatura cu administratia publica. Acesta se va indrepta, cel mai probabil, spre mediul de afaceri. Nascut in 1 iunie 1969, Sarbu, inginer si economist, a fost numit prefect de Alba in vara lui 2003, functie din care s-a autosuspendat si ulterior a demisionat, pentru a candida la Camera Deputatilor, din partea Partidului Social Democrat. A fost presedinte al organizatiei judetene Alba a PSD in 2004 si 2005, timp de un an si jumatate. A fost exclus din PSD in primavara lui 2006, fiind considerat un apropiat al lui Adrian Nastase. Cateva luni mai tarziu, in octombrie 2006, a intrat in Partidul Democrat. In vara trecuta a castigat din primul tur alegerile pentru Primaria municipiului Sebes, din partea PD-L.