Municipalitatea râmniceană i-a făcut plângere penală viceprimarului PNL Virgil Pîrvulescu pentru uzurparea funcţiei şi abuz în serviciu, după ce acesta a iniţiat, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea, un demers de crea un after-school în clădirea unui fost liceu, desfiinţat în urmă cu mai mulţi ani la propunerea conducerii Primăriei, a anunţat primarul Mircia Gutău.

Edilul şef al Râmnicului a trimis şi o scrisoare deschisă către unităţile şcolare din oraş prin care le atrage atenţia să nu dea curs acestui demers al viceprimarului liberal, precizând totodată că i-a făcut plângere penală şi inspectorului şcolar general vâlcean, Mihaela Andreianu, acuzată de complicitate la fapte penale.

„Subliniez faptul că viceprimarul Pîrvulescu Virgil nu avea nicio calitate de a iniţia un astfel de demers, nefiind împuternicit de către primar în acest sens şi neavând nici mandat din partea Consiliului Local. Extrem de grav este şi faptul că în cuprinsul acestei iniţiative, viceprimarul Pîrvulescu Virgil a angajat, fără temei legal, bugetul local printr-o serie de cheltuieli ce ar reveni administraţiei locale: utilităţile aferente clădirii fostului Liceul Oltchim, finanţarea a 80% din costurile programului, asigurarea transportului elevilor cu microbuze şi a unei mese zilnice etc. Fac un apel către unităţile şcolare care au primit, prin intermediul ISJ Vâlcea, această adresă semnată de viceprimarul Pîrvulescu Virgil să nu dea curs unui astfel de demers, complet nelegal şi abuziv. Informez public, totodată, că Municipiul Râmnicu Vâlcea a formulat în data de 30 mai plângeri penale atât la adresa viceprimarului Pîrvulescu Virgil pentru uzurparea funcţiei şi abuz în serviciu, cât şi pe numele inspectorului general şcolar Andreianu Mihaela, pentru complicitate la aceste fapte penale”, a transmis Gutău.

Virgil Pîrvulescu a anunţat pe 25 mai, pe pagina personală de Facebook, că a semnat un acord de parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea pentru realizarea acestui after-school în incinta fostului Liceu Oltchim, un proiect pe care alesul liberal îl are trecut în programul electoral cu care a candidat în 2020 la funcţia de primar al Râmnicului.

„Aşa cum vă anunţam, în parteneriat cu Fundaţia Soul to Soul, am demarat procedura înfiinţării unui after-school finanţat public şi care urmează să funcţioneze în incinta fostului Liceu Oltchim! De astăzi, Inspectoratul Şcolar Vâlcea, prin inspector şcolar general Andreianu Mihaela, a devenit partenerul nostru oficial în susţinerea şi finalizarea proiectului! Pasul următorul: acordul scris al părintilor ce doresc să se înfiinţeze acest after-school!”, a scris Pîrvulescu. AGERPRES