szasz_jeno.jpgPresedintele Partidului Civic Maghiar (PCM), Szasz Jeno, si-a anuntat candidatura la sefia Consiliului Judetean Harghita, dupa ce timp de 12 ani a condus Primaria din Odorheiu Secuiesc.
Szasz Jeno si-a exprimat speranta ca va reusi sa aduca o schimbare in viata judetului si va folosi experienta castigata la Primaria din Odorheiu Secuiesc. „Sper ca vom reusi, cu ajutorul harghitenilor, sa aducem o schimbare, un alt sistem, o noutate in viata politica a judetului. Sunt convins ca experienta acumulata la Odorheiu Secuiesc poate fi pusa
in slujba judetului Harghita”
, a spus liderul PCM.

El a pledat, de mai multe ori, pentru un dialog continuu si permanent cu reprezentantii comunitatii romanesti si cu partidele romanesti din Harghita, precizand ca proiectele si scopurile care vizeaza judetul Harghita trebuie sa fie comune atat pentru romani, cat si pentru maghiari. „Va pot asigura ca vom avea un dialog permanent cu reprezentantii comunitatii romanesti din Harghita, iar pe timpul campaniei electorale voi incerca sa ajung si la Toplita, la Balan sau la Voslobeni, tocmai ca sa dau un semnal pozitiv in acest sens”, a spus Szasz Jeno.

Pentru Primaria Miercurea Ciuc, PCM l-a propus pe Papp Elod, politolog si fost viceprimar al municipiului in mandatul 2000-20004. La Odorheiu Secuiesc, in locul lui Szasz Jeno, s-a inscris in cursa electorala Orban Arpad, fost viceprimar al municipiului intre 2000 si 2001, iar la Gheorgheni va candidat inginerul constructor Mezei Janos.