Primarul din Ludus este urmarit penal pentru ucidere din culpa

Parchetul Judecatoriei Sighisoara a inceput urmarirea penala pentru ucidere din culpa impotriva primarului orasului muresean Ludus, Ovidiu Dancu, care in luna ianuarie a impuscat mortal un barbat, la o partida de vanatoare.
Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Mures, Livia Popa, daca va fi gasit vinovat, primarul risca intre un an si sapte ani de inchisoare sau intre cinci si 15 ani, daca fapta a fost comisa sub influenta bauturilor alcoolice.

Primarul Ovidiu Dancu a declarat ca nu i-a fost comunicata inca oficial aceasta rezolutie a procurorilor si a sustinut in continuare ca impuscarea mortala a lui Nicolae Gherman, in varsta de 36 de ani, in timpul unei partide de vanatoare, a fost un accident.

La jumatatea lunii ianuarie, Nicolae Gherman a fost impuscat, la o partida de vanatoare, de catre primarul din Ludus, fiind dus in stare grava la Spitalul Clinic Judetean Mures si supus unei interventii chirurgicale. Barbatul a murit la trei zile de la incident, pentru ca a facut o complicatie la nivel cerebral.

Dupa accident, primarul Ovidiu Dancu a declarat pentru ca a respectat regulile de vanatoare si ca tinta sa era de fapt un mistret care a aparut in fata standurilor.