gherghe_constantin_.jpgAgentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat, pe 12 ianuarie, Parchetul de pe langa Judecatoria Drobeta Turnu-Severin cu privire la savarsirea infractiunii de fals in declaratii de catre primarul municipiului Drobeta Turnu-Severin, Constantin Gherghe.

ANI a demarat din oficiu procedura de verificare a averii primarului si din analiza declaratiilor de avere completate si depuse de acesta in perioada 2005-2008 a constatat ca Constantin Gherghe a inscris bunuri care nu figureaza in evidentele directiilor de impozite si taxe in aria carora sunt arondate.

Astfel, in declaratia de avere intocmita pentru anul fiscal 2004, semnata la data de 6 mai 2005, este mentionata instrainarea unui autoturism Mercedes, desi in evidentele Directiei de Impozite si Taxe Locale a municipiului Drobeta Turnu-Severin figura inregistrat un autoturism BMW. ANI apreciaza ca aceste neconcordante sunt indicii cu privire la savarsirea de catre primarul din Drobeta Turnu-Severin a infractiunii de fals in declaratii, urmand ca Parchetul sa decida daca va incepe urmarirea penala impotriva acestuia.