Primarul din Deva propune ca 3.000 de pensionari să primească tichete pentru carne de miel

muntean_mircia.jpgPrimarul municipiului Deva, Mircia Muntean, a propus luni după amiază consilierilor locali să întocmească un proiect de hotărâre prin care 3.000 de pensionari din localitate să beneficieze de tichete valorice de 50 de lei, cu ajutorul cărora să-şi poată cumpăra carne de miel pentru Sărbătorile de Paşti.

Muntean le-a cerut reprezentanţilor partidelor din Consiliul Local Deva să se reunească în cursul zilei de marţi, sub coordonarea viceprimarului Ovidiu Moş, şi să stabilească criteriile şi modul în care ar putea fi atribuite tichetele de Paşti pentru pensionari. În opinia sa, acţiunea nu poate fi interpretată ca fiind una electorală, în condiţiile în care el va candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara.

‘Sunt bani. Să facă un proiect de hotărâre în cursul zilei de mâine (marţi, n.r.), să participe fiecare partid şi mieii să-i împartă ei (consilierii locali, n.r.). Banii i-am adus eu şi munca mea. Ei numai să împartă şi să dea la toţi oamenii necăjiţi câte o mică atenţie de Paşti, cum au dat toţi primarii, cu adevărat gospodari. (…) Dacă nu sunt în stare, vor avea foarte mult de suferit din cauza mea, în această campanie. Îi voi blagoslovi cum nu şi-au auzit în viaţă, chiar în această Săptămână Mare’, a declarat primarul municipiului Deva, la finalul şedinţei CL Deva.

Primarul Mircia Muntean (UNPR) le-a mai spus consilierilor că Guvernul a alocat municipalităţii 3,5 milioane lei, bani care vor fi folosiţi pentru cofinanţarea proiectelor cu fonduri europene aflate în derularea autorităţilor locale şi pentru plata unor facturi sau drepturi băneşti restante. AGERPRES