Primarul municipiului Caracal, Gheorghe Anghel, susţine că fără subvenţie la agentul termic locuitorii oraşului nu îşi vor mai permite să încălzească apartamentele pentru că au venituri mici. Edilul a argumentat că şi în condiţiile în care a fost subvenţionată căldura consumatorii casnici au datorii cumulate de peste 5 milioane de lei la plata facturilor la încălzire.

„Noi sperăm să fie găsite soluţii şi să nu fie eliminate subvenţiile la căldură pentru că în mod sigur la Caracal vor fi mari greutăţi. Oamenii au venituri mult mai mici decât în alte oraşe şi nu au reuşit să achite nici facturile vechi la încălzire. Mai sunt încă datorii de peste 5 milioane de lei. Administraţia locală de asemenea nu poate suporta subvenţionarea agentului termic din bugetul propriu”, a afirmat, miercuri, Gheorghe Anghel.

Acesta a precizat că în oraş mai sunt racordate la reţeaua centralizată de încălzire a oraşului 4.000 de apartamente, precum şi instituţiile publice, şcolile, grădiniţele. Dintre proprietarii celor 4.000 de apartamente care au primit agent termic în sistem centralizat majoritatea au beneficiat şi de ajutoare pentru încălzirea locuinţei. La Slatina, sistemul centralizat de încălzire a fost desfiinţat de peste 10 ani, apartamentele având centrale termice proprii pe gaze, facturile pentru plata gazelor fiind mult mai mici decât cele ale plătitorilor de agent termic primit în sistem centralizat. AGERPRES