Primarul din Băile Govora anunţă că staţiunea va găzdui, în 2019, un summit european pe tema turismului balnear

Circa 20 de miniştri din state membre ale Uniunii Europene şi alţi oficiali europeni vor participa, la începutul verii viitoare, la Băile Govora, la un summit pe tema turismului balnear, organizat de Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Turismului, în contextul preluării de către România, anul viitor, a preşedinţiei Consiliului UE, a declarat primarul staţiunii, Mihai Mateescu.
“Preluarea de către ţara noastră a preşedinţiei Consiliului UE în primul semestru al anului viitor este un moment cu adevărat istoric. Guvernul României, prin MAE şi Ministerul Turismului, va organiza o serie de evenimente de promovare a destinaţiilor turistice de mare impact. Printre acestea şi Băile Govora, staţiunea urmând să găzduiască summitul “Turismul balnear – strategia la nivelul UE de dezvoltare transnaţională”, cel mai probabil în perioada 28-31 mai 2019. Sunt aşteptaţi să participe reprezentanţii ministerelor de resort din spaţiul UE şi oameni din industria turistică balneară naţională şi continentală. Este un eveniment major pentru staţiune şi avem deja câteva luni de când ne pregătim pentru ne ridica la înălţimea unei astfel de conferinţe internaţionale”, a afirmat Mateescu.
Potrivit acestuia, locul desfăşurării summitului ar urma să fie Centrul Cultural Virginia Andreescu-Haret, clădire de patrimoniu, recent reabilitată de autorităţile locale, dar în programul reuniunii europene vor fi vizite de lucru ale oficialilor europeni şi la alte obiective turistice care se găsesc în regiune.
Oraşul Băile Govora este atestat de Ministerul Turismului ca staţiune turistică de interes naţional, fiind între primele cinci din ţară ca destinaţie pentru tratamentele balneare. Este aşezat în nord-estul Olteniei, la aproximativ 20 de kilometri de municipiul Râmnicu Vâlcea, Mânăstirea Govora, cu Pravila care a fost tipărită aici în 1637, Mânăstirea Dintr-un Lemn şi parcul central al staţiunii, realizat la începutul secolului XX de peisagistul francez Emile Pinard, fiind principalele atracţii turistice din zonă. AGERPRES