Primarul Devei anunţă că va candida la preşedinţia Consiliului Judeţean Hunedoara în 2012

Primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, a anunţat, luni, că va candida la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara la alegerile locale din anul 2012, apreciind că are experienţa necesară pentru un asemenea post de conducere.

“Consider că am acumulat experienţa şi forţa politică necesare. Cred că prin munca mea voi putea ajuta mai bine localităţile judeţului Hunedoara”, a declarat, într-o conferinţă de presă, primarul Muntean, care este şi preşedinte al filialei judeţene PNL Hunedoara.

El a adăugat că în perspectiva alegerilor locale viitoare, PNL va pregăti un candidat tânăr pentru Primăria municipiului Deva, excluzând însă varianta ca acesta să fie selectat dintre cei doi viceprimari liberali aflaţi acum în funcţie.

Contactat telefonic, actualul preşedinte al CJ Hunedoara, Mircea Moloţ (PNL), a afirmat că este prematur să se pronunţe în ceea ce priveşte viitoarele candidaturi la conducerea instituţiei administrative. “Mulţi vor să candideze pentru preşedinţia Consiliului Judeţean. Mi se pare corect ca, în preajma alegerilor, să se realizeze un sondaj în urma căruia să fie desemnat candidatul pentru Consiliul Judeţean, iar acea persoană să fie susţinută de către partid”, a afirmat Moloţ.

Organizaţia PNL Hunedoara este considerată una dintre cele mai puternice din ţară, în urma alegerilor locale din 2008 liberalii reuşind să câştige funcţia de preşedinte al CJ Hunedoara, pentru a doua oară consecutiv, dar şi 32 de primării din cele 69 existente în judeţ. AGERPRES